Ugrás a tartalomra
máanyag zacskók
Illusztráció: Pannon RTV/Csipak Edvin

2020-ig betilthatják a műanyagtasakokat Vajdaságban

2019-09-11
15:33
2019-09-12
01:55
Forrás
Tartományi Kormány, Blic
A műanyag zacskók használatának esetleges betiltásáról is döntött a Tartományi Kormány szerdai ülésén.

Közleményükben az áll, hogy felkérik a Vajdaság területén fekvő önkormányzatokat, foglalják bele környezetvédelmi programjukba az erre irányuló intézkedések kidolgozását. A községek feladata lesz a zacskóhasználat szabályozása, valamint annak anyagára vonatkozó követelmények és szabályok betartatása. A kormány támogatja a megfizethető környezetbarát zacskók kialakítását is. Mindezt 2020-ig kellene megvalósítani.

A kiadott nyilatkozat beszámol a hulladék mint erőforrás felhasználásáról valamint egy ökológiai hálózat kiépítéséről és annak ellenőrzéséről is. Az alternatív üzemanyagok bevezetését és az intézmények energiahatékony fűtési rendszerének kialakításáról is gondolkodni kell 2020 ig.

A kormányülésen a többi között mobil gátak beszerzéséről is tárgyaltak, emellett az újvidéki klinikai központ számára a tartományi kormány 83,9 millió dinárt hagyott jóvá a fertőző betegségek kezeléséhez szükséges felszerelések beszerzésére.

műanyag
műanyagtasak
zacskó
kormány
betilt
tartományi kormány
környezetvédelem
környezetbarát

Most

10:07

Sokan elhalasztják az esküvőjüket

Törökbecsén a koronavírus-járvány megjelenése óta kilenc esküvőt mondtak le. A fiatalok többsége a nagy napot őszre tervezi, azonban vannak, akik a lakodalmi mulatságot jövő évre halasztották.

Népszerű