Ugrás a tartalomra

2020 március végén tartanak választásokat Szerbiában

2019.11.04
19:33
2019.11.04
20:06
Forrás
Pannon RTV
A hírt Aleksandar Vučić erősítette meg a Szerb Haladó Párt ma esti elnökségi ülését követő sajtótájékoztatón.

Aleksandar Vučić pártelnök ezzel kapcsolatban kiemelte: a Szerb Haladó Párt listáján az eddigieknél is több nő és fiatal fog helyet kapni, és a lista legalább egyötödét új arcok alkotják majd. Az elnökségi ülés kezdete előtt a szerb államfő nem kívánta kommentálni azokat a médiában megjelent állításokat, miszerint párttársainak többsége azon a véleményen van, hogy folyamatosan tűri a megaláztatásokat és támadásokat, miközben legnagyobb koalíciós partnere, a Szerbiai Szocialista Párt nem csinál semmit. Az ülésen az aktuális koszovói helyzetről, a nemzeti beruházási tervről és a koalíciós partnerekkel fennálló viszonyokról esett szó. A haladók célja, hogy a jövő év tavaszán esedékes választásokon bebizonyítsák: szorgalmasan, sikeresen és felelősségteljesen dolgoztak az elmúlt időszakban - szögezte le Vučić.

Az SZHP elnökeként hozzátette: „Ezek rendes választások. Parlamenti, tartományi és helyi szinten. Az a célunk, hogy meggyőzzük az embereket, hogy szorgalmasan dolgoztunk, felelősségteljesen, sok nehézség és erőfeszítés árán. A létező legnehezebb döntéseket kellett meghoznunk. Helyes és jó döntéseket hoztunk. Láthatják, hogy még a Világbank listáján, a Doing business listán is Szerbia az egyetlen ország, amely az elmúlt évben a Nyugat-Balkánon, illetve Kelet-Európában előrelépett. Ez abban is megnyilvánul, hogy a novemberi hónapban, tehát ma, jelentősen megelőzzük Bosznia-Hercegovinát a keresetek tekintetében, és utolérjük Montenegrót, amely mögött 150 euróval voltunk lemaradva. Az átlagbérekről beszélek.”

választás
Szerbia
Szerb Haladó Párt
elnökségi ülés
SZHP
szavazás

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.