Ugrás a tartalomra
audiovisual.ec.europa.eu/Elyxandro Cegarra

2022-ben soha nem látott összegű uniós kifizetések várhatók

2021.11.24
20:14
Forrás
Közlemény
A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleménye:

Elfogadta a 2022-es uniós költségvetést az Európai Parlament. Deli Andor, a Fidesz EP-képviselője felhívta a figyelmet, hogy 2022 rekord év lesz, minden idők legnagyobb kohéziós kifizetésére kerülhet sor az EU-ban, ebből Magyarország a gazdaság újraindítását szolgáló költségvetésében 2100 milliárd forint regionális fejlesztési forrással számol. A közös agrárpolitika kifizetései is biztosítottak, a magyar gazdák 2022-ben is időben fogják megkapni uniós támogatásukat.

Deli Andor a plenáris vitában figyelmeztetett: „a magyar és a lengyel helyreállítási tervek jóváhagyásának további halogatása megbontja az uniós belső piac egyensúlyát azok között, akik már megkapták a támogatást, és akik még nem. Ezzel sérülni fog az egyenlő versenyhelyzet biztosítása. A Bizottság pedig nem tesz eleget azon fő feladatának, hogy védelmezze ezt az alapelvet. A magyar és a lengyel gazdasági szereplők szándékos politikai célú diszkriminációja elfogadhatatlan!”

A Fidesz EP-képviselője szerint ugyanakkor a magyar kormány, a magyar költségvetés a koronavírus-járvány előtti évek kiváló és az idei év várhatóan rekord gazdasági teljesítményének köszönhetően képes előfinanszírozni, el tudja indítani a helyreállítási programokat. Az ehhez kapcsolódó piaci forrásbevonás kedvező feltételekkel sikeres volt.

Deli Andor
Európai Parlament
Fidesz

Most

15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:40, Frissítve: 14:48

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, magyar emberi erőforrások minisztere Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
14:18, Frissítve: 14:30

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű