Ugrás a tartalomra
Szerbia, EU

2025-ben csatlakozhat Szerbia az EU-hoz

2019-06-25
15:04
Forrás
Pannon RTV
Szerbia az elmúlt évben előrehaladást mutatott az EU felé vezető útján – mondta el ma Újvidéken Noora Hayrinen európai integrációs képviselő.

A tartományi székvárosban ma mutatták be az Európai Bizottság Szerbiára vonatkozó éves jelentését. Hayrinen elmondta, fontos, hogy a dokumentumot helyi szinteken is ismertessék, mivel számos pontban a helyi önkormányzatokban történő tevékenységeket is érinti. Szerbia egyébként legkorábban 2025-ben csatlakozhat az EU-hoz, amennyiben eleget tesz a feltételeknek. Eddig az ország 16 csatlakozási fejezetet nyitott meg a 35-ből. Ahhoz, hogy teljes jogú tag legyen, mindegyiket meg kell nyitni, és le is kell zárni. Elemzők szerint az uniós közeledés egyik kulcskérdése a koszovói helyzet rendezése. Ez azonban még várat magára, hiszen egyelőre szünetel a Belgrád és a Pristina közötti párbeszéd.

Szerbia
Európai Unió
Noora Hayrinen
Újvidék

Most

18:26, Frissítve: 18:45

Szamárverseny 37-ik alkalommal Királyhalmon

Idén 37. alkalommal tartják meg a Szamárversenyt Királyhalmon. A szamaragolás és a fogathajtás mellett kerékpárverseny, szamárkvíz, tombola, este pedig koncertek várják az érdeklődőket.
17:47, Frissítve: 17:56

A szerbiai részeg sofőrök toplistája

Megjelentette a hullarészegen vezetők toplistáját a szerbiai Belügyminisztérium. Hihetetlennek tűnik, pedig igaz: az idei rekordernek 4,23 ezrelék alkoholt találtak a szervezetében.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.