Ugrás a tartalomra

2025-ben csatlakozhat Szerbia az EU-hoz

2019.06.25
15:04
Forrás
Pannon RTV
Szerbia az elmúlt évben előrehaladást mutatott az EU felé vezető útján – mondta el ma Újvidéken Noora Hayrinen európai integrációs képviselő.

A tartományi székvárosban ma mutatták be az Európai Bizottság Szerbiára vonatkozó éves jelentését. Hayrinen elmondta, fontos, hogy a dokumentumot helyi szinteken is ismertessék, mivel számos pontban a helyi önkormányzatokban történő tevékenységeket is érinti. Szerbia egyébként legkorábban 2025-ben csatlakozhat az EU-hoz, amennyiben eleget tesz a feltételeknek. Eddig az ország 16 csatlakozási fejezetet nyitott meg a 35-ből. Ahhoz, hogy teljes jogú tag legyen, mindegyiket meg kell nyitni, és le is kell zárni. Elemzők szerint az uniós közeledés egyik kulcskérdése a koszovói helyzet rendezése. Ez azonban még várat magára, hiszen egyelőre szünetel a Belgrád és a Pristina közötti párbeszéd.

Noora Hayrinen
Újvidék

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.