Ugrás a tartalomra
Szerbia, EU

2025-ben csatlakozhat Szerbia az EU-hoz

2019-06-25
15:04
Forrás
Pannon RTV
Szerbia az elmúlt évben előrehaladást mutatott az EU felé vezető útján – mondta el ma Újvidéken Noora Hayrinen európai integrációs képviselő.

A tartományi székvárosban ma mutatták be az Európai Bizottság Szerbiára vonatkozó éves jelentését. Hayrinen elmondta, fontos, hogy a dokumentumot helyi szinteken is ismertessék, mivel számos pontban a helyi önkormányzatokban történő tevékenységeket is érinti. Szerbia egyébként legkorábban 2025-ben csatlakozhat az EU-hoz, amennyiben eleget tesz a feltételeknek. Eddig az ország 16 csatlakozási fejezetet nyitott meg a 35-ből. Ahhoz, hogy teljes jogú tag legyen, mindegyiket meg kell nyitni, és le is kell zárni. Elemzők szerint az uniós közeledés egyik kulcskérdése a koszovói helyzet rendezése. Ez azonban még várat magára, hiszen egyelőre szünetel a Belgrád és a Pristina közötti párbeszéd.

Szerbia
Európai Unió
Noora Hayrinen
Újvidék

Most

00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.
23:02, Frissítve: 23:14

Nem drágul a földgáz

Szerbia polgárainak egy része megnyugodhatott, mivel az illetékesek bejelentették, hogy ebben a fűtési idényben nem drágul a földgáz. Stábunk annak járt utána, hogy hogyan látják ezt a szabadkaiak.
20:33, Frissítve: 20:39

Gyásznapot rendelt el Szlovákia

A szerdán Nyitragerencsér közelében történt buszbalesetben 12 személy vesztette életét. A szlovák kormány a csütörtökön megtartott rendkívüli ülésén péntekre rendelte el a gyásznapot.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.