Ugrás a tartalomra

2,1 milliárd dinár a legmodernebb egészségügyi berendezések beszerzésére Vajdaságban

2021.11.26
14:22
2021.11.26
14:29
Forrás
Pannon RTV
A tartományi kormány több mint 2,1 milliárd dinárt szán jövőre a vajdasági egészségügyi intézmények számára a legkorszerűbb egészségügyi berendezések beszerzésére – mondta Igor Mirović.

A tartományi kormány elnöke megtekintette a Vajdasági Klinikai Központon folyó munkálatokat, valamint a Sürgősségi Központot, amelyben csaknem 37 millió dinár értékű orvosi felszerelés található, melyet adományozók biztosítottak, és 80 vajdasági egészségügyi intézménybe juttatnak majd el.

A tartományi egészségügyi titkárság 85,3 millió dinárt különített el a 2000 négyzetméternyi homlokzat javítására, valamint a komplett bútorzat és vízvezeték cseréjére. A tervek szerint jövőre elkezdik felújítani az újvidéki poliklinika épületét is, ahol évente több mint 600 ezer vizsgálatot végeznek.

Vajdaság
egészségügyi berendezés
Igor Mirović
tartományi kormány

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.