Ugrás a tartalomra

22 óra körül várhatóak az előzetes eredmények

2022.01.16
16:39
Forrás
Szerbiai RTV, Pannon RTV
22 óra környékén várhatók az alkotmánymódosításról szóló népszavazás előzetes szavazási eredményei, jelentette be Vladimir Dimitrijevič.

A RIK elnöke ismertette, a referendum pillanatnyilag a legnagyobb rendben zajlik. A Köztársasági Statisztikai Hivatalban elégedettek a népszavazás 14 órai részvételi arányával. Miladin Kovačević, az intézmény igazgatója elmondta, a mai népszavazást nem lehet a 2020-as parlamenti választásokkal összehasonlítani, mert különböző dolgokról döntenek a polgárok.

Zentán egyébként 32 szavazóhelyet nyitottak meg ma reggel, ahol összesen 20 028 polgár voksolhat az alkotmány módosításáról. Magyarkanizsa községben 35 szavazóhelyet biztosítottak, és a népszavazáson 21.350 polgár vehet részt. Csóka községben 30 helyszínen szavazhatnak a polgárok, összesen 8963-an. Törökkanizsán 22 szavazóhelyen 8713 lakos élhet a szavazati jogával.

népszavazás
referendum
előzetes eredmény

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.