Ugrás a tartalomra

25-35 millió eurót fordít Szerbia a kórházakra

2021.11.16
22:02
2021.11.16
22:30
Forrás
Tanjug, Happy TV
Másfél-két hónapon belül megnyílik a Szerbiai Klinikai Központ Belgrádban, amely csaknem 40 éve épült - nyilatkozta Aleksandar Vučić a Happy TV vendégeként.

A szerb államfő kiemelte, emellett épül a Niši és a Vajdasági Klinikai Központ is. Hamarosan pedig Kragujevacon is megkezdődik az építkezés. Ezen felül közkórházakat újítanak fel több helyen, egyebek mellett Nagykikindán is. Mindezekre 25-35 millió eurót fordít Szerbia. És ha már kórházak épülnek, miért ne épülhetnének stadionok is - vetette fel a kérdést Vučić.

Beszélt a ritka betegségekkel küzdő gyermekek gyógykezeléséről is. Emlékeztetett, hogy 2012-ben még csupán 8 ilyen gyermek részesült állami támogatásban, idén pedig 118+28-an. Pénzben kifejezve ez azt jelenti, hogy míg 2012-ben 113 milliót fordítottak erre a célra, addig idén ez az összeg 1,95 milliárd.

Vučić kifejtette, hogy fontos a földgáz árának alacsonyan tartása, mert ha ez sikerül, akkor az idevonzhatja a külföldi beruházókat.

Az árutartalékok kapcsán elmondta, kőolajból van hiány, viszont gyógyszerekből, cukorból, lisztből, kukoricából és búzából is van elegendő, de mindenből még több kellene.

A szerb államfő gratulált a labdarúgó-válogatott Portugália felett aratott győzelméhez is. Elmondta, a sportban, akárcsak a politikában, nem elég a részvétel, hanem győzni kell.

Aleksandar Vučić
kórház
Szerbia
Szerbiai Klinikai Központ

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű