Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

25 éves fennállását ünnepelte a VMSZ kúlai helyi szervezete

2021.11.27
11:19
2021.11.27
17:48
Forrás
Pannon RTV
Az ünnepségen az eddigi eredményekről és a további célokról is beszéltek.

A kúlai magyarság helyzete nehéz a szórványban. Leginkább az elvándorlás problémájával küzdenek.

Kozma Lívia, a VMSZ kúlai helyi szervezetének elnöke: „A Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezete abban látja a jövőbeli képét is, és amit maga mögött tudhat ez a huszonöt év alatt, hogy a gyermekektől kezdve a legkisebb kortól kezdve az idősekig mindenkit felkarolunk, és olyan projektekbe próbálunk részt venni, és oda hatással lenni, akár a községi képviselő-testületen keresztül, vagy pedig a tartományon, ahol a VMSZ-nek képviselői vannak, vagy akár államtitkárai, hogy ezeket a projekteket ide tudjuk vonzani.”
 

Pannon RTV/Bognár Róbert

de nagy hangsúlyt fektetnek a mezőgazdaság támogatására is.

Valka Károly, a VMSZ kúlai körzeti szervezetének elnöke: „170 tagja van most a kúlai helyi szervezetnek, és azt is el kell mondani, hogy a VMSZ Kúla község területén az utolsó választások, amikor voltak a harmadik legerősebb párt volt, ami úgy gondolom, hogy egy nagyon jó eredmény akkor, hogyha tudjuk, hogy Kúlán körülbelül 8, 8,5 százalék magyar van a községben.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

A kúlai VMSZ immár negyed évszázada dolgozik és erősödik folyamatosan – mondta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a rendezvényen.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Huszonöt évvel ezelőtt a kúlai volt a VMSZ tizenkettedik községi szervezete, tizenketten hozták létre. Mára ez a szervezet 170 tagot számlál. Akkor amikor létrejött a kilencvenes évek második felének a hajnalán egy bolond időben, politikai érdekegyesítő erőt létrehozni Kúlán, osztódva, magyar politikai mezőben nagy bátorság volt.”

VMSZ
Kúla
Vajdasági Magyar Szövetség
Valka Károly
Pásztor István

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.