Ugrás a tartalomra

30 évvel ezelőtt alakult meg a történelmi VMDK

2020.04.01
11:21
2020.04.06
11:57
Forrás
Facebook/Pásztor István
A történelmi VMDK 30 évvel ezelőtti megalakulásáról emlékezett meg közösségi oldalán Pásztor István.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írta, akármennyire is lefoglalja a gondolatainkat az aggódás és a vírus elleni küzdelem, nem feledkezhetünk meg arról, hogy kereken 30 éve annak, hogy 149 küldött részvételével Doroszlón sor került a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének, a történelmi VMDK-nak az alakuló közgyűlésére. Kiemelte, hálával és elismeréssel tartozunk az alapítóknak. A VMSZ elnöke hozzátette, sokan közülük sajnos már nincsenek közöttünk, sokukat más-más oldalra sodort az élet, politikai ellenfelekké, aztán újból harcostársakká válva, vagy éppen ideológiai vagy más okok miatt örökké eltávolodva egymástól. Pásztor István hangsúlyozta, hogy mindez semmit nem von le az alapítók iránti tiszteletből. A VMSZ elnöke szerint, vitán felüli tény, ha nem lett volna a történelmi VMDK, ma nem létezhetne a Vajdasági Magyar Szövetség, mint egységes, vajdasági magyar érdekvédelmi szervezet, aminek fontosságáról épp a napokban, a mindennapi ügyes-bajos dolgok intézése kapcsán bizonyosodhat meg mindenki.

VMDK
történelmi
Pásztor István
Doroszló
Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.