Ugrás a tartalomra

A magyar kormány támogatásának köszönhetően 350 vajdasági családnak lesz saját otthona

2018.02.02
14:54
2018.02.02
23:22
Forrás
Pannon RTV
Vissza nem térítendő házvásárlási támogatásról írtak alá ma szerződéseket Szabadkán.

Vissza nem térítendő házvásárlási támogatásról írtak alá ma szerződéseket Szabadkán. A magyar kormány támogatásának köszönhetően mintegy 350 vajdasági családnak lesz saját otthona.     

Fiatal párokkal telt meg péntek délelőtt az Újvárosháza nagyterme Szabadkán. Ők mindannyian nyertesnek mondhatják magukat a Prosperitati Alapítvány házvásárlási pályázatán.

Domonkos Csaba, Horgos: „Nagyon örülünk. Hárman vagyunk egy családban. Mezőgazdasággal is foglalkozunk. Ez a házvásárlás egy nagy öröm, nem is tudok mit mondani rá. Örülünk, de nagyon.”

Sárkány Szintia, Martonos: „Azért pályáztunk, mert nincs lehetőségünk megteremteni az anyagiakat, hogy saját házra tegyünk szert. Ezúton is hálásak vagyunk a Prosperitati Alapítványnak, hogy lehetővé tette. Biztonságot ad, hogy nyertünk, mert maradhatunk Vajdaságban, amit nagyon szerettünk volna, és reméljük, hogy itt kapunk majd munkát.”

Kiss-Parciu Péter, Magyarország határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára meghatónak nevezte a szerződés-aláírást. „Az alapítvánnyal kiváló az együttműködés, kiváló munkát végeznek. Ez az esemény pedig egy igazán megható esemény volt. Mindig is nagy örömmel jövünk az ilyen rendezvényekre, ahol láthatjuk azt, hogy hány embernek nyújtunk segítséget, nyújtunk támogatást.”

Pénteken 197-en írtak alá házvásárlási szerződést. Ennek összértéke mintegy 3,3 millió euró. További ötven pályázat még elbírálásra vár - mondta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Ha figyelembe vesszük az előző pályázati kört a házvásárlások vonatkozásában és a mostanit, illetve a még meg nem hozott döntéseket, akkor több mint 350 család jut fedélhez a feje fölött, az elmúlt két év erőfeszítésének eredményeképpen.”

Pásztor István hozzátette, hogy amennyiben lehetőség nyílik rá, még az idén megismétlik a házvásárlási pályázatot.     

Prosperitati Alapítvány
Vajdaság
házvásárlás

Most

18:56, Frissítve: 20:03

Fújták a harsonát a zentai diákok

Harsona szótól volt hangos a Petőfi Sándor Általános Iskola Zentán. Az intézmény harmadik osztályos tanulói adtak rövid koncertet Szögi István harsonaművész vezetésével.

Népszerű

Érkeznek a kék kukák

Megkezdte a szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló kék kukák szétosztását a Szabadkai Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat a Kér helyi közösség és a Harcosok sorakozója lakótelep egy részén.