Ugrás a tartalomra

5000 dinár november ötödike körül a nyugdíjasoknak

2019.10.23
16:48
2019.10.23
18:30
Forrás
Pannon RTV
Az egyszeri segélyt a szerb pénzügyminiszter jelentette be. A nyugdíjasok szerint minden segítség jól jön, de hozzáteszik, ez a támogatás elég kevés.

A nyárias napsütésben nem volt nehéz nyugdíjasokra bukkanni Szabadka központjában. Az egyszeri támogatásról megoszlott a véleményük. Uzelac Anikó szerint nem kellene mindenkinek egyformán adni. Elmondta: „Akinek pici a nyugdíja, annak többet kell adni, hogy megérezze. Nekem meg nagyon jó, hogy van, és örülök, és hálás vagyok, hogy kapok, de nem tudom, hogy mennyire fog kisegíteni ez az ötezer dinár.”

Vujović Irén minden pénzbeli segítségnek örül. Örül minden segélynek, azért, mert nem olyan magas a nyugdíja. Azt mondja, hisz benne, de amíg nem kapja meg, addig nem.

Nem minden nyugdíjas tartja sokra a pénzbeli támogatást. Vil Ludvig elmondta, számára az 5000 dináros segély nem sokat ér. Kiemelte: „Ez nem segít nekem, ez semmi pénz. Csak a szemet be kell tapasztani, semmi más.”

Siniša Mali szerb pénzügyminiszter elmondta, az ország stabil pénzügyi helyzete miatt van lehetőség segíteni a nyugdíjasokon. Hozzáfűzte: „Mi november 5-e körül, tehát egy hónappal korábban fogjuk kifizetni az 5000 dináros segélyt a nyugdíjasoknak, ahogy ígértük.”

Az illetékes miniszter szerint ez csak az első lépés, hogy a szerbiai nyugdíjasoknak jobb legyen. Elmondta január elsejétől svájci modell szerint nőnek majd a nyugdíjak Szerbiában.

nyugdíj
segély
5000 dinár
pénzügyminiszter

Most

Népszerű