Ugrás a tartalomra

„'56 szelleme fundamentumként szolgál mindenki számára, aki a nemzetért dolgozhat”

2017.11.04
16:00
2024.03.19
08:32
Forrás
MTI
Kucsák László fideszes országgyűlési képviselő Budapesten, a nemzeti gyásznapon tartott megemlékezésen tartott beszédet.

Ma már Magyarország önálló, és '56 szelleme fundamentumként szolgál mindenki számára, aki a közért, a nemzetért dolgozhat - hangoztatta a képviselő.

Kucsák László azt mondta: az akkori rendszert az egész magyar nép söpörte el; a világon páratlan szabadságharc bontakozott ki, amely azért indult, mert a nemzet szabadon akart dönteni arról, miként éljen.

A XVIII. kerületi Hargita téri 1956-os emlékműnél tartott megemlékezésen Ughy Attila, a kerület Fidesz-KDNP-s polgármestere is részt vett. A nemzeti gyásznapon Magyarország-szerte tartottak megemlékezéseket, Budapesten pedig a Terror Háza Múzeumnál, a Hősök falánál egész nap gyertyagyújtással tisztelegtek az áldozatok emléke előtt. Este a Szent István Bazilikában emlékkoncerttel készültek.

Kucsák László
Fidesz
nemzeti gyásznap

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.