Ugrás a tartalomra
Pixabay/eyeonicimages

60 dolláros olajársapkáról döntött az EU Oroszországgal szemben

2022.12.03
07:53
Forrás
Euronews
Az Európai Unió tagállamai pénteken megállapodásra jutottak arról, hogy a G7-tel kötött megállapodás alapján felső határt szabnak az orosz kőolaj árára - közölték a diplomáciai források.

Az olajársapka felső határa legalább 5 százalékkal lesz alacsonyabb az orosz olaj világpiaci áránál, és ezt a szintet kéthavonta felülvizsgálják. Ursula von der Leyen Twitter-üzenetben azt írta, az ársapka célja az is, hogy megtámogassa az uniós szankciókat, segítsen stabilizálni a globális energiaárakat és energiapiacokat, valamint segítse a feltörekvő országokat azáltal, hogy lehetővé teszi az európai kereskedőknek és szállítóknak az orosz nyersolaj biztosítását a felső határ alatti, korlátozott áron. Az IMF szerint rossz ötlet az EU-s energia-ársapka.

Európai Unió
olajársapka
Oroszország

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 14:09

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.