Ugrás a tartalomra
MTI/Komka Péter

65 milliárd forintnyi egészségipari fejlesztés indult Magyarországon

2021-01-13
10:33
2021-01-13
10:43
Forrás
MTI
Az elmúlt öt hónapban 46 egészségipari beruházást segített a magyar kormány 50 milliárd forint támogatással, ennek eredményeként 65 milliárd forintnyi fejlesztést indítottak az egészségiparba beszállító magyar cégek - közölte Varga Mihály.

A magyar pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videójában kiemelte, olyan termékek előállítását támogatják, amelyek az ország önellátását erősítik, egyben a külpiacra lépés lehetőségét is megteremtik a magyarországi gyártóknak. A közlés szerint egyebek mellett a gumikesztyűk, maszkok, gyógyszerek, fertőtlenítők, lélegeztetőgépek, orvosi műszerek gyártásában növelik az ország kapacitásait. Ezek a beruházások munkahelyeket védenek, valamint a gazdaság újraindítását segítik - tette hozzá Varga Mihály.

egészségipari
fejlesztés
Magyarország
Varga Mihály

Most

13:15, Frissítve: 15:31

Egyelőre megmenekült az idei szőlő

Elégedettek a királyhalmi szőlősgazdák a szőlőtőkék állapotával egy héttel a Vince-napi próbametszés után. Az enyhe télnek köszönhetően eddig nem mutatkoztak fagykárok.
13:06, Frissítve: 14:02

Leégett egy családi ház Padén

Tűzeset történt hétfőn a padéi Szervó Mihály utca egyik kis családi házában. A lángok mindent tönkretettek, teljesen lakhatatlanná vált az épület.
12:43

Elhunyt Börcsök Enikő

A Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 53 évesen, éppen a születésének napján halt meg.

Népszerű

Mi a hosszú élet titka?

Az adai Krizsán Ferencet századik születésnapján látogatta meg stábunk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy szerinte mi a hosszú és boldog élet titka.