Ugrás a tartalomra

80 éve volt a doni katasztrófa

2023.01.12
18:26
2023.01.12
20:08
Forrás
MTI
A 80 évvel ezelőtti doni katasztrófa arra emlékeztet bennünket, hogy mi, magyarok nem sodródhatunk bele mások háborúiba - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója videóüzenetében.

    Hollik István a Budapest VIII. kerületében található Tiszti hősi emlékműnél gyertyagyújtással tisztelgett a Don-kanyarban 1943-ban hősi halált halt magyar honvédek emléke előtt.
    A politikus üzenetében kiemelte, Magyarországnak van mit tanulnia az elmúlt évszázad szörnyű és kegyetlen háborúiból: a doni katasztrófa arra emlékeztet, hogy "mi, magyarok nem sodródhatunk bele mások háborúiba, hiszen a nagyhatalmak játszmáiban mi mindig csak a rövidebbet húzhatjuk".
    Ezt a tanulságot a magyarok számára "földben és vérben mérik", hiszen Magyarország az I. világháború után elveszítette területének kétharmadát, a II. világháborúban pedig több százezer magyar halt meg - tette hozzá.
    Hollik István azt mondta, ez az áldozat kötelez, mindent meg kell tenni, hogy Magyarország kimaradjon a szomszédban zajló háborúból, és minél hamarabb lezáruljon az orosz-ukrán háború.

    Helytállt a magyar honvéd a doni áttörésnél 1943-ban - jelentette ki a magyar honvédelmi miniszter a 2. magyar hadsereg tragédiájának 80. évfordulóján rendezett megemlékezésen a budapesti Szentháromság téren.

    Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta, a legjobb háború az, amelyet meg sem vívnak, ehhez pedig olyan elrettentő haderőre van szükség, amelynek láttán a lehetséges ellenség csak a tárgyalásokban tud gondolkodni. A magyar honvédelmi miniszter hozzátette, a nemzeti kormány egy ilyen high-tech hadsereg felállítását tűzte ki célul.

doni katasztrófa
Don-kanyar
Hollik István

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.