Ugrás a tartalomra
Tanjug/Szerb Kormány/Slobodan Miljević

80 ezer szerb, zsidó és roma áldozat emlékére

2022.10.02
14:42
2022.10.02
17:30
Forrás
Szerbiai RTV
A második világháborúban a Belgrád melletti Jajinci településen csaknem 80 ezer szerb, zsidó és roma halt meg.
Tanjug/Szerb Kormány/Slobodan Miljević

Az emléknapon jelen volt Ana Brnabić is, aki megkoszorúzta az áldozatok emlékművét. Szerbia miniszterelnöke elmondta, akik ezen a helyen pihennek, arra kérnek bennünket, hogy minden jelenkori kihívásra határozottan, méltósággal és rendíthetetlenül válaszoljunk. A kihívások, amelyekkel ma Szerbia szembesül, óriási, tette hozzá. Ezért fontos üzenni a polgárainknak, valamint minden külföldi partnerünknek, hogy Szerbia külpolitikája két elven nyugszik: politikánkat önállóan, az állami és nemzeti érdekeknek megfelelően, ugyanakkor a nemzetközi jog szerint folytatjuk - mondta Brnabić.

Ana Brnabić
Jajinci
második világháború
szerb
zsidó
roma

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű