Ugrás a tartalomra

84 képviselő követeli Obradović leváltását

2013.07.19
09:08
Az ellenzék rendkívüli parlamenti ülés összehívását kérte annak a követelésnek kapcsán, hogy váltsák le Žarko Obradović oktatásügyi minisztert az oktatásban uralkodó rossz állapotok és a kisérettségi során történt mulasztások miatt
Az ellenzék rendkívüli parlamenti ülés összehívását kérte annak a követelésnek kapcsán, hogy váltsák le Žarko Obradović oktatásügyi minisztert az oktatásban uralkodó rossz állapotok és a kisérettségi során történt mulasztások miatt. Obradović leváltását a Demokrata Párt, a Szerbiai Demokrata Párt, a Liberális Demokrata Párt és a Vajdasági Szociáldemokrata Liga összesen 84 képviselője kérte, valamint Nikola Tulimirović és Riza Halimi független képviselők. Az Obradović lemondását szorgalmazó követelést azzal indokolják, hogy az oktatásügyi miniszter hanyagul viszonyult a diákok, a szülők és az egész társadalom iránt, valamint a kisérettségi rossz megszervezésével felbecsülhetetlen kárt okozott. Mint elmondták, a miniszter a problémák ellenére sem vállalja a felelősséget a kisérettségi megsemmisítése miatt, egy időben azt a tényt is ignorálta, hogy a teszteket ellopták, végezetül pedig a kisérettségi megsemmisítése mellett döntött, mellyel megkárosította a diákokat és a szerbiai oktatást is – tudósít a Tanjug. (Vajdaság MA)

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.