Ugrás a tartalomra

97 millió eurót kap Szerbia az EU-tól

2018.12.17
18:50
Forrás
Al Jazeera, Vajdaság Ma
A jelentős részét gázvezeték-építésre fordítják.

Energetikai és környezetvédelmi projektekre szánt pénzt kap Szerbia az Európai Uniótól. A 2017-re vonatkozó IPA-támogatásokról szóló szerződést ma írta alá Jadranka Joksimović európai integrációs miniszter és Johannes Hahn, az EU bővítési biztosa Brüsszelben. Összesen 97 millió euróról van szó, ennek jelentős részét az ország energiabiztonságának erősítésére, konkrétan a Szerbia és Bulgária közötti gázvezeték kiépítésére fordítják. Nagyobb tétel jut a szennyvízelvezetés és a víztisztítás megoldására összesen 19 településen. A pénzből uniós programok szerbiai megvalósítására is jut, például diákcserére, kutatásra, innovációra, valamint a kis- és középvállalatok segítésére.

támogatás
gázvezeték
beruházások
Európai Unió
Jadranka Joksimovic
Johannes Hahn

Most

11:14, Frissítve: 11:21

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nem csak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.