Ugrás a tartalomra

Áder János felkérte Orbán Viktort az új kormány megalakítására

2018.05.07
11:59
2018.05.07
20:23
Forrás
MTI
Áder János magyar köztársasági elnök felkérte az új kormány megalakítására Orbán Viktor magyar kormányfőt, az országgyűlési választáson győztes Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelöltjét.

Orbán Viktor, az országgyűlési választáson győztes Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelöltje a felkérést elfogadta.

Az április 8-i országgyűlési választást a Fidesz-KDNP nyerte meg, az pedig a szavazás másnapjától mindenkinek világos és egyértelmű, hogy kinek lesz elegendő támogatása az új kormány megalakításához - mondta Áder János a tárgyalást követő sajtótájékoztatón.

Áder János, köztársasági elnök, Magyarország: „Holnap az Országgyűlés alakuló ülésén ezt a felkérést az Országgyűlésnek tolmácsolom, a felkérést, a javaslatomat az Országgyűlésnek, hogy Orbán Viktor miniszterelnök urat a Fidesz-KDNP pártszövetség listavezetőjét miniszterelnöknek válassza meg.”

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a Fidesz elnöke negyedik alkalommal kapott felkérést a kormányalakításra. Úgy fogalmazott, ígéretet tett az államfőnek arra, hogy odaadással és hűséggel fogja szolgálni Magyarországot.

Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „Az új kormány legfontosabb feladata, a felfogásom szerint, Magyarország biztonságának és keresztény kultúrájának a megőrzése lesz. Ígéretet tettem arra is, hogy minden eszközzel érvényt fogok szerezni a magyarok április 8-án kinyilvánított akaratának.”

A találkozó fő témája Magyarország gazdasági, biztonsági és külpolitikai helyzete volt és az új kormány céljai.

Áder János
Orbán Viktor
Budapest

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.