Ugrás a tartalomra

Áder János Montenegróban

2017.10.05
13:34
2024.03.19
08:36
Forrás
MTI
Áder János magyar köztársasági elnök a montenegrói Herceg Noviban katonai tiszteletadás mellett koszorút helyezett el az Osztrák-Magyar Monarchia volt katonai temetőjében csütörtökön délelőtt.

A koszorúzáson részt vett Herczegh Anita, az államfő felesége, Pósa Krisztián, Magyarország montenegrói nagykövete és Magyar Csaba, tiszteletbeli konzul. A 8 ezer lakost számláló Herceg Novi Savina nevű városrészében az első világháború idején létesült osztrák-magyar katonatemető. A domboldalon fekvő temetőben akkoriban 791 katonát és haditengerészt temettek el, akiknek több mint egyötöde magyar volt, köztük az otrantói tengeri csata 15 hősi halottját is. Az egykori sírokra később rátemettek, és ma már csak néhány katonasír található itt.

Áder János
Montenegró

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.