Ugrás a tartalomra

Áder János: Rajtunk múlik, mire mondunk nemet és mire igent

2019.01.01
07:50
2024.03.19
08:44
Forrás
MTI
Csak rajtunk múlik, hogy mire mondunk nemet és mire mondunk igent - fogalmazott a a magyar köztársasági elnök a közszolgálati televízióban elhangzott újévi köszöntőjében.

A magyar köztársasági elnök beszédében felidézte, hogy a csángó magyarok - ősi szokás szerint - az esztendő első óráiban még ma is házról házra járnak és áldást kérnek a falunak, szülőföldnek, a közös nyelvet beszélőknek, mert tudják: az összetartó közösségben az egyes ember is erősebb.

Áder János, köztársasági elnök, Magyarország: „Mondhatunk igent mindarra, amilyennek a jövőt, a magunk és a gyermekeink életét szeretnénk látni. Otthonaink békességére, az egymással való törődésre, teljesítmény elismerésére, a tisztességes versenyre, a barátainkat segítő jó szándékra. Mondhatunk igent a magyar nemzetre, Kárpát-medencei együvé tartozásunkra, a magyar érdekek képviseletére, hagyományaink ápolására, anyanyelvünk megóvására. Mondhatunk igent egy erős Európára, egy erősebb Európai Unióban erős Magyarországra és mondhatunk igent a tisztább környezetre, vizeink, földjeink, erdeink védelmére.”

Áder János

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű