Ugrás a tartalomra

Akár 15 évet is kaphat Salvini, mert nem engedte kikötni a migránshajót

2021.10.24
12:50
2021.10.24
12:56
Forrás
Pannon RTV
Megkezdődött a volt olasz belügyminiszter pere a szicíliai Palermóban. Akár 15 év börtönbüntetést is kaphat Matteo Salvini, amiért nem engedett kikötni egy migránshajót.

Salvinit azért vonják felelősségre, mert 2019 nyarán csaknem három hétig nem engedélyezte egy spanyol hajón Szicíliához érkezett illegális bevándorlók partraszállását. Az ügyészség kötelességmulasztással és emberrablással vádolja a volt olasz belügyminisztert. Matteo Salvini 2018-2019-ben volt tárcavezető, az Öt Csillag Mozgalom és a jobboldali Északi Liga kormánykoalíciója idején. Miniszterként keményen fellépett az olasz partokhoz érkező, migránsokat szállító hajókkal szemben, több alkalommal megakadályozta a hajók kikötését, és követelte az Európai Uniótól, hogy enyhítsen az illegális bevándorlás kezelésével járó Olaszországra nehezedő terheken. Az első tárgyalási napon nagyrészt eljárásügyi részleteket tisztáztak, és a pert december 17-én folytatják. A bíróság akár 15 éves börtönbüntetést is kiszabhat Salvinire, ha bűnösnek találják.

Matteo Salvini
Olaszország

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű