Ugrás a tartalomra
Pixabay/Olichel/illusztráció

Akciótervet fogadott el a magyar kormány a turisztikai ágazat támogatására

2022.11.16
18:10
2022.11.16
18:24
Forrás
MTI
Mindezt annak érdekében teszik, hogy a szállodák és vendéglátóhelyek a téli szezonban, a magas energiaárak mellett is nyitva tarthassanak - ismertette a magyar kormány döntését Gulyás Gergely.

A magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten bejelentette: az ágazat szereplőinek nem kell megfizetniük a nettó árbevételük 4 százalékát kitevő turizmusfejlesztési hozzájárulást idén október 1. és jövő év március 31. között. A kormány eltörli a Széchenyi Pihenő Kártya "különböző füleit", vagyis a vendéglátásra, szállásra vagy szabadidős tevékenységre nyújtott források mindegyike más-más területen is felhasználható. A kormány fél évre "lazít" a turisztikai ágazat adatszolgáltatási kötelezettségén, és a szálláshelyek minősítésének határidejét is kitolja egy évvel. Emellett kizárólag a turisztikai ágazatban lehetőség lesz huszonnégy havi munkaidőkeret alkalmazására - közölte a miniszter.

magyar kormány
akcióterv
turisztika

Most

15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű