Ugrás a tartalomra
TANJUG/MARINA MAKSIMOVIC

Aktuális kérdésekről egyeztetett Selaković és Várhelyi Brüsszelben

2022.05.16
10:51
2022.05.16
10:57
Forrás
Közlemény
Szerbia külpolitikai és stratégiai célja, hogy az unió tagjává váljon, ugyanakkor szüksége van az országnak a bátorításra és az EU támogatására - nyilatkozta Nikola Selaković, miután Várhelyi Olivér uniós bővítési biztossal találkozott Brüsszelben.

Egyeztettek az ukrán helyzetről, valamint a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd alakulásáról is.

TANJUG/MARINA MAKSIMOVIC

Nikola Selaković külügyminiszter leszögezte, Szerbia elkötelezett a párbeszéd mellett, ugyanakkor ez a másik fél esetében szerinte megkérdőjelezhető, főleg annak fényében, hogy kérvényezték felvételüket az Európa Tanácsba, ez pedig, mint mondta, nem mozdítja előre a dialógust. A szerb külügyi tárcavezető ugyanakkor leszögezte, Szerbia a régióbeli béke és stabilitás megőrzésében érdekelt.

Nikola Selaković
Várhelyi Olivér
Szerbia
uniós csatlakozás

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Ötödször ismételték meg a szavazást

617-en adták le voksukat Veliki Trnovac település hatos számú szavazóhelyén a csütörtök esti előzetes eredmények szerint. Itt ötödször ismételték meg a szavazást.
18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.