Ugrás a tartalomra
TANJUG/RADE PRELIC/nr

Aláírták a Szerbiát Bulgáriával összekötő gázvezetékre vonatkozó szerződést

2021.05.20
13:38
Forrás
Szerbiai RTV
Aláírta a pénzügyi szerződést a Niš-Dimitrovgrad-Bulgária gázösszekötő projektjéhez Siniša Mali szerb pénzügyminiszter és Liliana Pavlov, az Európai Beruházási Bank alelnöke.

Az említett bank becslése szerint a projekt értéke 85,5 millió euró, ebből ők 25 millió eurós hitelt biztosítanak. További 49,6 millió eurót vissza nem térítendő eszközökként uniós és IPA-alapokból kap majd Szerbia, míg a többi költséget az állam kasszájából és a Szerbiai Gázművek Közvállalat eszközeiből fedezik.

A közbeszerzési pályázatban kétirányú összekötő fő gázvezeték, valamint négy mérő-szabályozó állomás és kísérő létesítmények építése szerepel. A gázvezeték mintegy 109 kilométer hosszú lesz, és az építkezés várhatóan az év végén kezdődhet meg. A Niš-Dimitrovgrad gázvezeték tervezett kapacitása 1,8 milliárd köbméter évente, és a tervek szerint 2023-ban helyezik üzembe.

Niš
Dimitrovgrad
Szerbia
Bulgária
Siniša Mali
szerződés
gáz
gázvezeték

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.