Ugrás a tartalomra

Albán katonák Észak-Koszovóban

2019.04.04
23:07
2019.04.05
11:23
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV, kosszev.info, Twitter
Felderítést végezett Koszóvó területén Kosovska Mitrovicát is beleértve a NATO katonák egy csoportja – írja a KoSSev hírportálra hivatkozva a Szerbiai RTV.

Észak-Mitrovicában jártak ma a NATO különböző országaiból származó katonák, akik a KFOR részét képezik, így négy albán katona is. Nem történt provokáció – közölte a KFOR. Közleményükben, amelyet a szerbiai Tanjug hírügynökségnek juttattak el azt írják, Albánia már 10 éve az észak-atlanti katonai szövetség tagja és részt vesz a KFOR küldetésében.

A katonák a belvárosban fényképezkedtek, ami heves reakciókat váltott a közösségi médián, és sokan, politikai pártok is provokációnak tekintették.

A KFOR közleménye szerint alaptalan az aggodalom, a helyzet magaslatán állnak, semmi előjele az esetleges zavargásoknak, mindenkit megvédenek Koszovóban.

 

Albánia
NATO

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.