Ugrás a tartalomra

Albin Kurti: Elfogadhatatlan a rendszámtáblákra vonatkozó javaslat

2022.11.21
19:06
2022.11.21
21:42
Forrás
Szerbiai RTV
Az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének javaslata a rendszámtáblákra vonatkozóan elfogadhatatlan volt - ezt mondta a találkozó után a koszovói kormányfő.

Albin Kurti szerint azért sem elfogadható, mert ők átfogó, mindenre kiterjedő egyezséget szeretnének. Szerinte Josep Borrell döntésével elállt attól, hogy 2023 márciusáig rendezzék a két fél viszonyát, ami előzetesen egy meghatározott dátum volt - ez az úgynevezett német-francia normalizációs terv, amelyet az EU is elfogadott. Kurti szerint azzal, hogy a főképviselő azt javasolta, hogy ne kezdjék meg a büntetések alkalmazását holnaptól, a szerbeknek pedig azt, hogy ne adjanak ki újabb koszovói területre vonatkozó táblákat, tulajdonképpen elvetette az EU-javaslatát. Leszögezte, nyitott arra, hogy tárgyaljon Brüsszelben, ugyanakkor szerinte vissza kellene térni az eredeti javaslat megvalósításához.

Albin Kurti
Josep Borrell
Brüsszel
Koszovó

Most

18:42, Frissítve: 19:41

Lázár János Óbecsén zárta vajdasági körútját

Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben tartott délután lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség. Az eseményen jelen volt Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter is, aki a Tisza-parti városban zárta vajdasági körútját.
16:55, Frissítve: 19:06

Birkózóiskola nyílt Pacséron

Nagy volt az érdeklődés a helyi iskola diákjai részéről. A Vajdasági Birkózóakadémia berkeiben a pacsérival egyben már kilenc klub nyílt, de folytatni fogják a tagtoborzást és a birkózóiskolák nyitását.

Népszerű

Két új pályázat jelent meg a Prosperitatinál

Folytatódik a Prosperitati Alapítvány vajdasági gazdaságfejlesztési programja, két új pályázat jelent meg a mezőgazdasági termelők és a vállalkozók számára, 2-2 milliárd forintos keretösszeggel. Pályázni december 5-től lehet.

Kerülje el ezt a kereszteződést Szabadkán

Újabb ideiglenes útlezárás várható Szabadkán. A Belgrád-Budapest vasútvonal kiépítése miatt november 25-étől, vagyis szombattól tíz napon át zárva lesz a Makszim Gorkij, a Jovan Mikić, a Papp Pál és a Szegedi út kereszteződése.