Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Michel Euler

Albin Kurti: Elfogadhatatlan a rendszámtáblákra vonatkozó javaslat

2022.11.21
19:06
2022.11.21
21:42
Forrás
Szerbiai RTV
Az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének javaslata a rendszámtáblákra vonatkozóan elfogadhatatlan volt - ezt mondta a találkozó után a koszovói kormányfő.

Albin Kurti szerint azért sem elfogadható, mert ők átfogó, mindenre kiterjedő egyezséget szeretnének. Szerinte Josep Borrell döntésével elállt attól, hogy 2023 márciusáig rendezzék a két fél viszonyát, ami előzetesen egy meghatározott dátum volt - ez az úgynevezett német-francia normalizációs terv, amelyet az EU is elfogadott. Kurti szerint azzal, hogy a főképviselő azt javasolta, hogy ne kezdjék meg a büntetések alkalmazását holnaptól, a szerbeknek pedig azt, hogy ne adjanak ki újabb koszovói területre vonatkozó táblákat, tulajdonképpen elvetette az EU-javaslatát. Leszögezte, nyitott arra, hogy tárgyaljon Brüsszelben, ugyanakkor szerinte vissza kellene térni az eredeti javaslat megvalósításához.

Albin Kurti
Josep Borrell
Brüsszel
Koszovó

Most

15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű