Ugrás a tartalomra

Albin Kurti: Elfogadhatatlan a rendszámtáblákra vonatkozó javaslat

2022.11.21
19:06
2022.11.21
21:42
Forrás
Szerbiai RTV
Az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének javaslata a rendszámtáblákra vonatkozóan elfogadhatatlan volt - ezt mondta a találkozó után a koszovói kormányfő.

Albin Kurti szerint azért sem elfogadható, mert ők átfogó, mindenre kiterjedő egyezséget szeretnének. Szerinte Josep Borrell döntésével elállt attól, hogy 2023 márciusáig rendezzék a két fél viszonyát, ami előzetesen egy meghatározott dátum volt - ez az úgynevezett német-francia normalizációs terv, amelyet az EU is elfogadott. Kurti szerint azzal, hogy a főképviselő azt javasolta, hogy ne kezdjék meg a büntetések alkalmazását holnaptól, a szerbeknek pedig azt, hogy ne adjanak ki újabb koszovói területre vonatkozó táblákat, tulajdonképpen elvetette az EU-javaslatát. Leszögezte, nyitott arra, hogy tárgyaljon Brüsszelben, ugyanakkor szerinte vissza kellene térni az eredeti javaslat megvalósításához.

Albin Kurti
Josep Borrell
Brüsszel
Koszovó

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.