Ugrás a tartalomra
Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljevic

„Albin Kurtival lehetetlen tárgyalni”

2021.07.11
21:18
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb kormányfő szerint a koszovói térfélen lévők egyáltalán nem gyakorlatiasak.

Belgrád és Pristina között még soha nem volt olyan nehézkes a párbeszéd, mint most - jelentette ki Ana Brnabić szerb kormányfő a Prva Televíziónak adott interjújában. Azt mondta, Albin Kurti koszovói miniszterelnökkel lehetetlen tárgyalni. Véleménye szerint a legfőbb probléma, hogy olyan emberek foglalnak helyet a koszovói térfélen, akik a legkevésbé sem gyakorlatiasak, és nem érdekli őket a regionális projektek megvalósítása. Folyamatosan a függetlenségük elismerését várják el Szerbiától - mondta a szerb kormányfő.

Ana Brnabić
Albin Kurti

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.