Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučić: 78 ezer embert foglalkoztatnak a németországi cégek Szerbiában

2023.01.27
12:20
2023.01.27
12:29
Forrás
blic.rs
78 ezer embert foglalkoztatnak a németországi cégek Szerbiában - jelentette ki Aleksandar Vučić csütörtök este a Német-Szerb Kereskedelmi Kamara első gálavacsoráján.

A szerb köztársasági elnök kiemelte, a két ország közötti éves kereskedelmi forgalom a 8,2 és 8,3 milliárd eurót is elérte. Az államfő azt is elmondta, hogy a német munkáltatóknak köszönhetően az ország sokat fejlődött a felelősségvállalás és az elkötelezettség terén, valamint a környezetvédelem szempontjából is. Vučić úgy véli, hogy a német cégek által foglalkoztatott személyek száma 2024 végéig eléri 100 ezret is.

Németország
Szerbia

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.