Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučić Budapesten egyeztetett Orbán Viktorral

2020.03.22
12:21
2024.03.19
08:50
Forrás
MTI
A koronavírus-járvány elleni összehangolt fellépésről és állandó kapcsolattartásról egyezett meg Orbán Viktor miniszterelnök és Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke vasárnap délelőtt.

Budapesten a Karmelita kolostorban tárgyalt Aleksandar Vučić szerb államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök. A találkozót előzetesen nem jelentették be. A megbeszélésen - melyen részt vett Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter, illetve Siniša Mali szerb pénzügyminiszter is - országaik kölcsönös szolidaritásáról biztosították egymást, valamint megvitatták a határokon kialakult helyzetet.

Orbán Viktor és Aleksandar Vučić megállapodtak abban, hogy a lehető legnagyobb mértékben összehangolják Magyarország és Szerbia védekezését a járvány ellen. Ennek érdekében a két kormány közötti folyamatos online és személyes kapcsolattartásról döntöttek. A szerb elnök Instagram-oldalán, amelyre feltett néhány fotót, amint a magyar miniszterelnök társaságában áll, azt írta, hogy „barátok és partnerek a jó és a rossz időkben egyaránt”.

Aleksandar Vučić
Budapest
Orbán Viktor
koronavírus

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.