Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučić Bukarestbe utazott

2018.04.24
17:45
2024.03.19
08:33
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb államfő Szerbia, Görögország, Bulgária és Románia közötti négyoldalú tárgyaláson vett részt.

A találkozón az országok gazdasági együttműködéséről, az infrastrukturális fejlesztésekről és a régió biztonságáról, valamint stabilitásáról tárgyaltak a felek. A három európai uniós tagállam vezetői rámutattak arra, hogy a Balkán elidegeníthetetlen része az európai elképzelésnek, és Szerbiának része kell, hogy legyen az európai családnak.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Szerbia az egyetlen ország a négy ország közül, amelyik nem tagja az Európai Uniónak. Ezért számunkra rendkívül fontos Románia, Bulgária és Görögország támogatása európai uniós terveink kapcsán. Szerbia, ha bármiben tud segítséget és támogatást nyújtani az említett baráti országoknak, akkor meg fogjuk tenni. Mi ezt nyíltan és teljesen őszintén tesszük. Arra számítunk, hogy Bukarest, Athén és Szófia még erőteljesebben támogatja az európai utunkat.”

 

Aleksandar Vučić
szerb államfő
Bukarest

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.