Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučić: Európa mindannyiunké!

2021.05.09
15:58
2021.05.09
19:21
Forrás
Pannon RTV
Európa a mi hazánk - jelentette ki Aleksandar Vučić. A szerb államfő kiemelte, Európa és az Európai Unió jelentőségét, egyúttal gratuláltak a kontinensnek, annak minden állampolgárának Európa napja alkalmából.

Az Európai Unió Szerbia legnagyobb támogatója, legfontosabb kereskedelmi partnere, amely ezer szállal kötődik Szerbiához - ezt nyilatkozta Aleksandar Vučić az Európa-nap kapcsán. A szerb államfő és delegációja szombat este Sem Fabrizivel, az Európai Unió szerbiai küldöttségének vezetőjével vacsorázott Belgrádban. A találkozón Európa és az Európai Unió jelentőségéről beszéltek.

Európa a mi hazánk - ezt nyilatkozta Aleksandar Vučić szombat este, a Sem Fabrizivel, az Európai Unió szerbiai küldöttségének vezetőjével folytatott találkozó után. A szerb államfő úgy fogalmazott, Szerbia a hazájának tekinti Európát és bízik abban, hogy az ország minél rövidebb időn belül az Európai Unió tagjává válik. Reméli, hogy Szerbiát örömmel fogadják majd a tagállamok között - emelte ki Vučić.

„Európát a hazánknak tekintjük, és ezért szeretnénk annyit adni neki, amennyit csak tudunk, azzal, hogy hozzájárulunk a békével és a stabilitással, a gazdasági növekedéssel, a regionális együttműködéssel, az ötleteinkkel a jobb életért nálunk és a szomszédainknál, a regionális kapcsolatépítéssel, a berlini kongresszussal, a mini-Schengennel. Bátorító üzenetek hangzottak el az európai uniós tisztségviselőkkel nemrégiben folytatott megbeszélésen. Remélem a közeljövőben újra vendégül láthatjuk őket és folytatódik a megbeszélés Szerbia előrelépését illetően, amely az európai úton való gyorsabb haladást eredményezi majd.”

A szerb államfő szerint a problémák ellenére Szerbia és az EU folyamatosan együttműködik, és jó eredményeket tud felmutatni a világjárvány idején is.

Sem Fabrizi kiemelte, kemény munka áll még Szerbia előtt, amíg az EU tagjává válik, de az Unió mindenképpen támogatja az országot ezen az úton. A küldöttségvezető kitért Szerbia és az EU közötti gazdasági együttműködés jelentőségére is.

„Az Európai Unió az első számú kereskedelmi partnere Szerbiának, a legnagyobb befektető, új munkahelyek, új lehetőségek forrása, partner a stratégiai, infrastrukturális projektekben, és ugyanígy partner az oktatási, szociális fejlődésben.”

Az uniós diplomata az eseményen hangsúlyozta, a járvány ellenére az EU nem feledkezett meg a Nyugat-Balkánról, Szerbia jövője az unióban van. Sem Fabrizi és a szerbiai vezetők egyetértettek abban, hogy a járványhelyzet nagy kihívások elé állított Európát és Szerbiát egyaránt. 

Európa napja
Aleksandar Vučić

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.