Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučić: Gratulálok Bidennek, bár Trump jobb lenne Szerbiának

2020.11.08
08:41
2020.11.08
13:34
Forrás
Szerbiai RTV, MTI
Aleksandar Vučić bejelentette, hogy gratulálni fog az USA demokrata elnökjelöltjének, Joe Bidennek a győzelméhez, bár úgy véli, hogy Koszovó kérdése miatt Szerbiának jobb lett volna, ha Trump marad az Amerikai Egyesült Államok elnöke.

A szerb államfő a batajnicai covid-kórház építkezésén tett szombat esti látogatása során beszélt arról, hogy valóban Biden lett az amerikai elnökválasztás végső győztese, és kijelentette, hogy sokan azért támadják, mert dicsérte Donald Trump eddigi elnököt. Bidennek gratulálok, Trumpnak pedig köszönetet mondok, amiért meghallgatott bennünket, meghallgatta Szerbiát - fogalmazott Aleksandar Vučić. Hozzátette: nem kívánt az első ötven államfő között lenni, akik gratulálnak Bidennek.

„Sokan vannak, sorban állnak, tolakszanak. Én nem álltam sorba. Öreg vagyok én már ehhez. Vén vagyok, és túlságosan büszke, mert egy túlságosan szép, jó, büszke és méltó országot vezetek.”

A szerb államfő hozzátette, Bidennel is próbálja majd a legjobb együttműködést kialakítani, vasárnap gratulál majd hivatalosan.

Kiemelte, hogy Joe Bidennel ugyan többször találkozott már, mint Donald Trumppal, de úgy vélte, az utóbbival könnyebb lenne az együttműködés.

Donald Trump
Aleksandar Vučić
amerikai
elnökválasztás
Koszovó

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.