Ugrás a tartalomra
Tanjug / Zoran Zestic

Aleksandar Vučić: a koszovói szerbek megmutatták, hogy egységesek

2017.10.23
13:38
Forrás
Tanjug
Azzal, hogy a koszovói helyi választásokon a szerbek az urnák elé járultak, elismerték a Szerb Lista munkáját - mondta a szerb elnök.

A koszovói szerbek megmutatták, hogy egységesek és felismerték a koszovói helyhatósági választások fontosságát - jelentette ki Aleksandar Vučić. A szerb államfő elmondta, azzal, hogy a koszovói helyi választásokon a szerbek az urnák elé járultak elismerték a Szerb Lista munkáját, azt, hogy az érdekeiket a szerb politikai tömörülés érvényesítheti a leghatékonyabban. Elismerését fejezte ki, hogy azokban a községekben, ahol többségében szerbek élnek, első körben tízből kilencben a Szerb Lista képviselői győztek, csupán egy községben rendeznek majd második fordulót.

Aleksandar Vučić
Szerb Lista
koszovói szerbek

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 12:53

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.
11:31, Frissítve: 11:44

Egyre súlyosabb a helyzet Ukrajnában

Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térségében és Zaporizzsja irányában - állítja az orosz fél.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.