Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučić megkezdte kétnapos görögországi látogatását

2019.12.10
11:30
2020.02.28
17:55
Forrás
Pannon RTV
A szerb köztársasági elnököt Prokópisz Pavlópulosz görög államfő fogadta az elnöki palota előtt Athénban.

A találkozón a szerb államfő köszönetet mondott Pavlópulosznak, hogy országa támogatja Szerbia területi integritását, szuverenitását és európai uniós felzárkózását. Azt is leszögezte, Szerbia sem változtat a Ciprussal kapcsolatos álláspontján. Szerbia és Görögország mindig is barátok voltak és ma is azok - tette hozzá Vučić. A szerb államfő szerdán a görög miniszterelnökkel, ‎Kiriákosz Micotákisszal is találkozik.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Napjainkban nagyon jók a kétoldalú kapcsolataink, és amikor a kétoldalú kapcsolatokról beszélek arra gondolok, hogy ismét megnövekedett az árucsere forgalom országaink között. Az árucsere évről évre növekszik. Egyre több a szerbiai turista Görögországban, csakúgy mint a görög turista Szerbiában.”

Athén városáért tett szolgálataiért tüntettek ma ki Aleksandar Vučićot a görög fővárosban. A szerb államfő elmondta, nagy megtiszteltetésnek tartja az elismerést, ami Görögország és Szerbia őszinte barátságáról tanúskodik. A kitüntetést egyébként Athén polgármesterétől vette át Vučić. Kostas Bakoyannis hangsúlyozta, a két népet nemcsak a földrajzi közelség kapcsolja össze, hanem a több évszázadra visszanyúló közös történelem is.

Görögország
Prokópisz Pavlópulosz
Athén
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.