Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučić országjáró körúton

2019.02.07
14:15
2019.02.07
19:03
Forrás
Pannon RTV
A szerb államfő országjáró rendezvényeinek első állomása a dél-szerbiai Aleksinac település volt.

A Budućnost Srbije, vagyis a Szerbia jövője elnevezésű kampány célja, hogy Aleksandar Vučić bemutassa a szerbiai polgároknak az eddig elért eredményeket, valamint prezentálja a terveit. A szerb államfő várhatóan mintegy 100 községet fog meglátogatni a körútja során. Az emberek kifogásait és véleményét is meghallgatja.

A 10-es közlekedési folyosón lévő Grdelica-szorosban Aleksandar Vučić elmondta, elégedett a látottakkal, de mint mondta, bőven van még tennivaló. 

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Sok mindent megcsináltunk, de én továbbra sem vagyok boldog és elégedett, mivel az emberek továbbra is nehezen élnek. Muszáj még hasznosabbnak lennünk, még dolgosabbnak, még jobb eredményeket kell elérnünk. Ugyanakkor elmondhatom, mindenért amit itt láttam, büszke és elégedett vagyok, megpróbálunk még többet és még jobban dolgozni.” 

Fontos, hogy a szerbiai polgárok lássák az eddig elért eredményeket - mondta Nikola Selaković. A szerb közársasági elnök főtitkára a Szerbiai RTV vendégeként beszélt a Budućnost Srbije, vagyis a Szerbia jövője kampányról. Nikola Selaković hangsúlyozta, az országjáró körút azért kezdődik Dél-Szerbiában, mert ez a régió a leginkább magára hagyatott és itt törődtek a legkevésbé az életszínvonal növelésével. A szerb államfő dél-szerbiai látogatásának csúcspontja Vranjéban lesz.

Selaković kiemelte: „Ez egy jó kampány, ilyen kampányok más országokban is zajlanak. A környékbeli országokban is volt ilyen. Nagyon fontos, hogy a polgárok lássák mi mindent tettek értük, tulajdonképpen nekik köszönhetően, mivel a polgárok azok, akik támogatták Aleksandar Vučićot és Szerbia kormányát. Ők egyértelműen erre a kormányra szavaztak a választáson. Ez a kormány nemzeti és társadalmi szempontból is megmutatja mi mindent tettek.”

Aleksandar Vučić
Aleksinac

Most

13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.