Ugrás a tartalomra
FoNet/Aleksandar Levajković

Aleksandar Vučić reagált az egyetemisták követelésére

2019-09-20
19:10
2019-11-07
16:10
Forrás
021.rs
Az államfő üzenete a pénzügyminiszter leváltását szorgalmazó egyetemistáknak: a tárcavezetők kinevezése politikai döntés, amiért az felel, aki azt meghozta.

Siniša Malinak nem kell rendelkeznie semmilyen diplomával, általános iskolai végzettséggel is lehetne miniszter - jelentette ki Aleksandar Vučić annak kapcsán, hogy a Belgrádi Egyetem rektorátusát elfoglaló egyetemisták a pénzügyminiszter leváltását követelik. Ezt azzal indokolták, fennáll a gyanúja, hogy Siniša Mali doktorátusa plágium.

A szerb államfő szerint az ellenzék áll a Belgrádi Egyetem rektorátusának elfoglalása mögött. Vučić kijelentette: az egyetemi blokád célja a figyelemfelkeltés, és az állam nem küld rendőröket rájuk.

államfő
egyetemisták
Belgrádi Egyetem
rektorátus
pénzügyminiszter
Aleksandar Vučić

Most

23:01, Frissítve: 23:07

Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó

Rendhagyó módon, öt helyszínen szervezi meg ma és holnap a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Hagyományok Háza Hálózat Vajdaság az idei Szent Mihály-napi Táncháztalálkozót.
19:45, Frissítve: 20:33

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.