Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučić: A szerb nép nincs elítélve

2021.06.09
07:59
2021.06.09
17:40
Forrás
Pannon RTV, Szerbiai RTV
A szerb nép nincs elítélve, írta Aleksandar Vučić az ENSZ Biztonsági Tanácsának kedd este megtartott ülése után.

A hágai törvényszék szelektív igazságtétele ellenére Szerbia a jövő felé tekint, nem pedig a múltba, fogalmazott a szerb államfő. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülését azután tartották meg, hogy a hágai nemzetközi bíróság megerősítette Ratko Mladić életfogytig tartó szabadságvesztését. A tanácskozáson bemutatták a hágai nemzetközi törvényszék mechanizmusának jelentését. Az online megbeszélés során többek között a szerb elnök is felszólalt. Kiemelte, a hágai törvényszék bírósága előtt úgy tűnik a szerb nép felett elkövetett bűntettekért senki sem felelős. A szerbek összesen 1138 évre vannak elítélve, míg a horvátok, boszniai muszlimok, illetve az albánok egyetlen szerbek ellen elkövetett bűntettért sem feleltek. A szerb államfő mellett az ENSZ Biztonsági Tanácsának üléséhez csatlakozott Ana Brnabić szerb miniszterelnök is.

Aleksandar Vučić, szerb államfő: „Szerbia már néhány alkalommal kezdeményezte annak lehetőségét, hogy a szerb elítéltek Szerbiában töltsék a börtönbüntetésüket. Erőfeszítéseink ellenére, hogy ezt a kérdést kimozdítsuk a holtpontról, semmit sem értünk el. A legtöbb személy, aki a börtönbüntetését tölti szerb állampolgár és természetes, hogy Szerbia érdekelt abban a kérdésben, hogy segítse az elítéltek abban, hogy a büntetésüket Szerbiában töltsék le. A nemzetközi törvényszék és mechanizmusa megbízottak és felelősek ebben a kérdésben, és kész vagyok megismételni, hogy Szerbia vállalja kötelezettségeit a meghozott ítéletek végrehajtásában.”

Aleksandar Vučić
ENSZ Biztonsági Tanács
ENSZ
Ratko Mladić

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.