Ugrás a tartalomra
Aleksandar Vucic, Horvátország
TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Aleksandar Vučić tagadta, hogy síkraszállt volna Nagy-Szerbia megteremtéséért

2018-02-13
16:33
2018-02-13
18:46
Forrás
MTI
Szerbia elnöke elutasította azt az újságírói felvetést, hogy határolódjon el az 1995-ben a szerb fegyveres erők által akkor megszállt közép-horvátországi Glinában tartott beszédétől.

Határozottan tagadta Aleksandar Vučić, hogy valaha is síkraszállt volna Nagy-Szerbia megteremtéséért - írja kedden az MTI a horvát N1 hírcsatornára hivatkozva. A szerb államfő horvátországi látogatásának másnapján a többségében szerbek lakta Gvozdi járásban nyilatkozott erről. A politikus elutasította azt az újságírói felvetést, hogy határolódjon el az 1995-ben a szerb fegyveres erők által akkor megszállt közép-horvátországi Glinában tartott beszédétől. Akkor állítólag arról beszélt, hogy se a település, se a Krajinai Szerb Köztársaság – a horvátországi szerbek akkori államalakulata – soha nem lesz Horvátország része, és a szerbek egységes szerb államban fognak élni. Vučić kitalációnak nevezte, hogy Nagy-Szerbiáról beszélt volna. A szerb államfő azzal vádolta a horvát újságírókat, hogy megpróbálják őt megalázni. Vučić emellett nyomatékosan hangsúlyozta, hogy Szerbiának nincsenek területi követelései Horvátországgal szemben. 

Aleksandar Vučić
Nagy-Szerbia

Most

16:27

Jön a tél és vele a szmog

A tél közeledtével egyre nagyobb a lehetősége a szmog kialakulásának a városokban. Elsősorban a helytelen tüzelés miatt a késő délutáni és esti órákban romlik a levegő minősége.
15:45

Ranieri visszatér a Premier League-be

Már nem Slaviša Jokanović az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban utolsó helyen álló Fulham menedzsere. A labdarúgóklub az olasz Claudio Ranierit nevezte ki menedzsernek.
15:36

Putyin Szerbiába látogat

Alekszandr Csepurint, Oroszország belgrádi nagykövetét fogadta ma Aleksandar Vučić szerb államfő a szerb fővárosban. A találkozón szó esett Vlagyimir Putyin esedékes szerbiai látogatásáról is.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.