Ugrás a tartalomra
Aleksandar Vucic, Horvátország
TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Aleksandar Vučić tagadta, hogy síkraszállt volna Nagy-Szerbia megteremtéséért

2018-02-13
16:33
2018-02-13
18:46
Forrás
MTI
Szerbia elnöke elutasította azt az újságírói felvetést, hogy határolódjon el az 1995-ben a szerb fegyveres erők által akkor megszállt közép-horvátországi Glinában tartott beszédétől.

Határozottan tagadta Aleksandar Vučić, hogy valaha is síkraszállt volna Nagy-Szerbia megteremtéséért - írja kedden az MTI a horvát N1 hírcsatornára hivatkozva. A szerb államfő horvátországi látogatásának másnapján a többségében szerbek lakta Gvozdi járásban nyilatkozott erről. A politikus elutasította azt az újságírói felvetést, hogy határolódjon el az 1995-ben a szerb fegyveres erők által akkor megszállt közép-horvátországi Glinában tartott beszédétől. Akkor állítólag arról beszélt, hogy se a település, se a Krajinai Szerb Köztársaság – a horvátországi szerbek akkori államalakulata – soha nem lesz Horvátország része, és a szerbek egységes szerb államban fognak élni. Vučić kitalációnak nevezte, hogy Nagy-Szerbiáról beszélt volna. A szerb államfő azzal vádolta a horvát újságírókat, hogy megpróbálják őt megalázni. Vučić emellett nyomatékosan hangsúlyozta, hogy Szerbiának nincsenek területi követelései Horvátországgal szemben. 

Aleksandar Vučić
Nagy-Szerbia

Most

18:47, Frissítve: 20:08

Nők tárlata Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban megnyílt a Nők tárlata elnevezésű képzőművészeti és kézimunka-kiállítás, amelyen majdnem száz nő alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.
17:06, Frissítve: 17:36

Községi szavalóverseny Zentán

Községi szavalóversenyt tartottak ma délelőtt Zentán. Az általános iskolák felsős diákjai versenyeztek a legjobbnak járó diplomáért és a továbbjutásért.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.