Ugrás a tartalomra
Aleksandar Vucic, Horvátország
TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Aleksandar Vučić tagadta, hogy síkraszállt volna Nagy-Szerbia megteremtéséért

2018-02-13
16:33
2018-02-13
18:46
Forrás
MTI
Szerbia elnöke elutasította azt az újságírói felvetést, hogy határolódjon el az 1995-ben a szerb fegyveres erők által akkor megszállt közép-horvátországi Glinában tartott beszédétől.

Határozottan tagadta Aleksandar Vučić, hogy valaha is síkraszállt volna Nagy-Szerbia megteremtéséért - írja kedden az MTI a horvát N1 hírcsatornára hivatkozva. A szerb államfő horvátországi látogatásának másnapján a többségében szerbek lakta Gvozdi járásban nyilatkozott erről. A politikus elutasította azt az újságírói felvetést, hogy határolódjon el az 1995-ben a szerb fegyveres erők által akkor megszállt közép-horvátországi Glinában tartott beszédétől. Akkor állítólag arról beszélt, hogy se a település, se a Krajinai Szerb Köztársaság – a horvátországi szerbek akkori államalakulata – soha nem lesz Horvátország része, és a szerbek egységes szerb államban fognak élni. Vučić kitalációnak nevezte, hogy Nagy-Szerbiáról beszélt volna. A szerb államfő azzal vádolta a horvát újságírókat, hogy megpróbálják őt megalázni. Vučić emellett nyomatékosan hangsúlyozta, hogy Szerbiának nincsenek területi követelései Horvátországgal szemben. 

Aleksandar Vučić
Nagy-Szerbia

Most

22:44, Frissítve: 22:52

A Real Madrid nyerte az Euroligát

A férfi kosárlabda Euroliga 2017–2018-as kiírásának belgrádi döntőjében a Real Madrid 85–80-ra legyőzte a címvédő Fenerbahcét.
20:58, Frissítve: 21:09

Magabiztos TSC győzelem

A topolyai TSC hazai pályán 3:0-ra legyőzött az užicei Sloboda csapatát a Szerb Labdarúgó Első Liga 28. fordulójában.
18:12

Újvidékre került a fődíj

Az újvidéki Sanja Mančetić nyerte az idei Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár fődíját, egy rotációs kapával felszerelt középteljesítményű traktort az Agropanonka jóvoltából.
17:52, Frissítve: 18:01

ESPN: Szerbia nem jut be a nyolcaddöntőbe

Szerbia válogatottja nagyon jó, de nem tudnak majd bejutni a nyolcaddöntőbe a jövő hónapban kezdődő oroszországi világbajnokságon - ismerteti előzetes elemzését a szerb csapatról az ESPN.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.