Ugrás a tartalomra
Aleksandar Vucic, Horvátország
TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Aleksandar Vučić tagadta, hogy síkraszállt volna Nagy-Szerbia megteremtéséért

2018-02-13
16:33
2018-02-13
18:46
Forrás
MTI
Szerbia elnöke elutasította azt az újságírói felvetést, hogy határolódjon el az 1995-ben a szerb fegyveres erők által akkor megszállt közép-horvátországi Glinában tartott beszédétől.

Határozottan tagadta Aleksandar Vučić, hogy valaha is síkraszállt volna Nagy-Szerbia megteremtéséért - írja kedden az MTI a horvát N1 hírcsatornára hivatkozva. A szerb államfő horvátországi látogatásának másnapján a többségében szerbek lakta Gvozdi járásban nyilatkozott erről. A politikus elutasította azt az újságírói felvetést, hogy határolódjon el az 1995-ben a szerb fegyveres erők által akkor megszállt közép-horvátországi Glinában tartott beszédétől. Akkor állítólag arról beszélt, hogy se a település, se a Krajinai Szerb Köztársaság – a horvátországi szerbek akkori államalakulata – soha nem lesz Horvátország része, és a szerbek egységes szerb államban fognak élni. Vučić kitalációnak nevezte, hogy Nagy-Szerbiáról beszélt volna. A szerb államfő azzal vádolta a horvát újságírókat, hogy megpróbálják őt megalázni. Vučić emellett nyomatékosan hangsúlyozta, hogy Szerbiának nincsenek területi követelései Horvátországgal szemben. 

Aleksandar Vučić
Nagy-Szerbia

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.