Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučić a tervezett merényletről, nevek, fegyverek, elfogatóparancsok

2022.01.22
21:43
2022.01.22
22:09
Forrás
Pannon RTV
Egy különleges, előre be nem jelentett helyszínről adott interjút a Pink TV-nek, egy emeletes vonatból a szerb elnök. Másfél hónap múlva Belgrádból Újvidékre lehet majd vonatozni ezzel a szerelvénnyel - emelte ki Aleksandar Vučić.

Először nyilatkozott azóta, hogy nyilvánosságra került az ellene készülő merénylet. Megnyugtatott mindenkit, hogy az illetékes szervek mindent megtesznek annak érdekében, hogy ezt megakadályozzák.

Egy európai uniós országtól értesültek a helyzetről, sok információt kaptak, neveket, több országból is, elfogatóparancsokat adtak ki, tudomásukra jutott, ki kellett, hogy hozza a fegyvereket, honnan, és kinek kellett volna átadnia, és hol.

Büszke arra, hogy az országban már több mint egy éve nem történt alvilági leszámolás, ami azt jelenti, hogy Szerbia egy biztonságos ország. A legfontosabb, hogy folytassák a harcot a drogkartellek ellen, és megőrizzék a stabilitást. Egyre nagyobb a biztonság, az embereket az érdekli, hogy a gyerekeknek ne kínáljanak kábítószert az iskolában, ezen a területen kell sokkal erősebbnek lenni - húzta alá. A bűnözők letartóztatása miatt sokaknak szúrjuk a szemét, több száz millió euró, sőt milliárdokról lehet szó, és ezek a narkókartellek nem tudnak működni, ha nincs bizonyos támogatásuk az állami struktúrákban - tette hozzá.

A listán szereplő nevek közül senkit se ismer, úgyhogy nem személyes indíttatású az ellene készülő merénylet, tehát az ország destabilizációja lehet az egyetlen cél - szögezte le.

A gazdaságélénkítésről szólva elmondta, február 10-én kapják a nyugdíjasok a 20 ezer dinárt, a fiatalok pedig február elsejétől a 100 eurót.

A tartalékokról azt mondta, van elég búza és kukorica, de néhány élelmiszert még be kell szerezni. Aranyból a legtöbb van eddig az ország történetében, és devizatartalékból is, fűtőanyagból is van elég.

Közösségi oldalán egy fotókollázs kíséretében megköszönte mindenkinek a támogatást. Egy másik posztjában pedig ismét azt írta, hogy a megadás nincs a lehetőségek között, nincs visszavonulás, mindet legyőzzük, együtt!

Aleksandar Vučić
merénylet

Most

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.