Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučićot támogatja a VMSZ (videó)

2017.02.17
14:58
A Vajdasági Magyar Szövetség elnöksége a vajdasági magyar közösség érdekeit szem előtt tartva úgy döntött, hogy a kormánykoalíció által támogatott jelöltet, Aleksandar Vučićot, a Szerb Haladó Párt elnökjelöltjét támogatja a közelgő elnökválasztáson - áll a VMSZ szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében
A Vajdasági Magyar Szövetség elnöksége a vajdasági magyar közösség érdekeit szem előtt tartva úgy döntött, hogy a kormánykoalíció által támogatott jelöltet, Aleksandar Vučićot, a Szerb Haladó Párt elnökjelöltjét támogatja a közelgő elnökválasztáson - áll a VMSZ szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. A VMSZ elnöksége a hónap elején a Vajdasági Magyar Demokrata Párt és a Magyar Egységpárt vezetőivel egyeztetett. Az akkori megállapodást alapul véve megvitatta a köztársasági elnökválasztás kapcsán kialakult aktuális politikai helyzetet. A VMSZ közleménye szerint a szerb belpolitikai és érzékeny társadalmi helyzet, valamint az értékválsággal küzdő Európai Unióhoz történő csatlakozási folyamat megköveteli, hogy minden politikus a polgárok és közösségek biztonságát és az ország stabilitását tartsa elsősorban szem előtt. Azt írják, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöksége egyhangúlag döntött Aleksandar Vučić köztársasági elnökjelölti támogatása mellett. Ennek egyebek között három fontos oka is van. Egyrészt elkötelezett az uniós csatlakozási folyamat mellett, másrészt a szerb–magyar kétoldalú jószomszédi viszony ápolója, harmadrészt pedig a magyar közösség fellendülését támogatja. A hatalmon lévő Szerb Haladó Párt, amely a legnagyobb országos támogatottsággal rendelkező tömörülés és Aleksandar Vučićot jelölte államfőnek, a Vajdasági Magyar Szövetséggel kötött koalíciós szerződést, ezáltal pedig a magyar közösség érdekeit az elmúlt időszakban tiszteletben tartotta – áll a VMSZ sajtószolgálatának szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.



VMSZ
támogatás
elnökjelölt
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.