Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučićot támogatja a VMSZ (videó)

2017-02-17
14:58
A Vajdasági Magyar Szövetség elnöksége a vajdasági magyar közösség érdekeit szem előtt tartva úgy döntött, hogy a kormánykoalíció által támogatott jelöltet, Aleksandar Vučićot, a Szerb Haladó Párt elnökjelöltjét támogatja a közelgő elnökválasztáson - áll a VMSZ szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében
A Vajdasági Magyar Szövetség elnöksége a vajdasági magyar közösség érdekeit szem előtt tartva úgy döntött, hogy a kormánykoalíció által támogatott jelöltet, Aleksandar Vučićot, a Szerb Haladó Párt elnökjelöltjét támogatja a közelgő elnökválasztáson - áll a VMSZ szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. A VMSZ elnöksége a hónap elején a Vajdasági Magyar Demokrata Párt és a Magyar Egységpárt vezetőivel egyeztetett. Az akkori megállapodást alapul véve megvitatta a köztársasági elnökválasztás kapcsán kialakult aktuális politikai helyzetet. A VMSZ közleménye szerint a szerb belpolitikai és érzékeny társadalmi helyzet, valamint az értékválsággal küzdő Európai Unióhoz történő csatlakozási folyamat megköveteli, hogy minden politikus a polgárok és közösségek biztonságát és az ország stabilitását tartsa elsősorban szem előtt. Azt írják, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöksége egyhangúlag döntött Aleksandar Vučić köztársasági elnökjelölti támogatása mellett. Ennek egyebek között három fontos oka is van. Egyrészt elkötelezett az uniós csatlakozási folyamat mellett, másrészt a szerb–magyar kétoldalú jószomszédi viszony ápolója, harmadrészt pedig a magyar közösség fellendülését támogatja. A hatalmon lévő Szerb Haladó Párt, amely a legnagyobb országos támogatottsággal rendelkező tömörülés és Aleksandar Vučićot jelölte államfőnek, a Vajdasági Magyar Szövetséggel kötött koalíciós szerződést, ezáltal pedig a magyar közösség érdekeit az elmúlt időszakban tiszteletben tartotta – áll a VMSZ sajtószolgálatának szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.VMSZ
támogatás
elnökjelölt
Aleksandar Vučić

Most

23:33, Frissítve: 00:12

Közvita a vajdasági közmédia műsorairól

A vajdasági közmédia műsorairól tartott közvitát csütörtökön este Szabadkán a Vajdasági RTV Műsortanácsa. Pancsova és Temerin után a szabadkai volt a harmadik, a zárórendezvény Újvidéken lesz.
23:23, Frissítve: 00:34

Győzött a Partizan

A Partizan labdarúgói 2:1-es győzelmet arattak a Young Boys csapata felett az Európa Liga B csoportjának ötödik fordulójában. A Partizan bejutott a kieséses szakaszba az Európa Ligában.
22:23, Frissítve: 00:12

„Szeretném, ha lennének barátaim”

Tavaly karácsony óta nincs áram a bajmoki Bošković család házában. Öten élnek együtt egy háztartásban. Három gyermekük van, de hamarosan újabb babával bővül a család.
21:54, Frissítve: 00:33

BATE Boriszov - Crvena Zvezda 0:0

A belgrádi együttes gól nélküli mérkőzést játszott Fehéroroszországban. Ezzel növelte esélyét, hogy tavaszra is a nemzetközi porondon szerepelhessen.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.
Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő