Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tara Radovanovic

Aleksandar Vulin: A szabad mozgásjog a mindennapi élet része

2021.11.28
19:58
Forrás
Szerbiai RTV
A szabad mozgásjog nem politika, hanem a mindennapi élet része - mondta Aleksandar Vulin a tegnapi belgrádi hídblokádok kapcsán.

A szerb belügyminiszter kifejtette, a feltartóztatások fő célja az volt, hogy megakadályozzák a Szerb Haladó Párt támogatóinak érkezését a fővárosba. Vulin hozzátette, Szerbia egy demokratikus ország, ahol mindenkinek joga van tiltakozni, de más emberek feltartóztatása konfliktuskeltésre irányuló kísérlet. Dragan Marković Palma, az Egységes Szerbia képviselője szerint a blokád felállítóinak 90 százaléka ellenzéki támogató.

Aleksandar Vulin

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.