Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Vujkovity Róbert

Aleksandar Vulin: Tömegesen tesznek eleget a katonai behívóknak

2019-04-15
13:53
2019-04-15
18:22
Forrás
Pannon RTV
Tömegesen tesznek eleget a katonai behívóknak azok a szerbiai katonaköteles férfiak, akik csak civil katonai szolgálatot teljesítettek, és most rövid, fegyveres kiképzésre hívják be őket.

A Pannon RTV kérdésére válaszolva Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter kiemelte, pár száz leendő tartalékost képeznek ki: „Ők eljönnek, megértik annak a fontosságát, hogy ki kell őket képezni a legrosszabbra. És ez a 15 nap valaki életében nem fog semmit sem megváltoztatni azon kívül, hogy valami újat megtanulnak, valamit, ami hasznos lehet, és nemcsak ha a háborúról beszélünk, hanem ha elemi csapásokról van szó. Esetleg olyan dolgokról, amik bárkivel megtörténhetnek az életben, hogy segíteni tudjunk, ha valaki erre rászorul, ha erre szükség van. Mint tudják, ezen én is átestem, tehát nem látom okát annak, hogy bárki más ne szánjon erre 15 napot az életéből.”

Aleksandar Vulin
behívó
katonai behívó

Most

21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.