Ugrás a tartalomra
Tanjug/Kay Nietfeld/dpa via AP

Amerika megerősíti katonai jelenlétét Németországban

2021.04.13
12:33
Forrás
MTI
Az Egyesült Államok megemeli Németországban állomásozó katonái számát - jelentette be Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter Berlinben.

A Biden-kormány tagjai közül Németországba elsőként ellátogató miniszter Annegret Kramp-Karrenbauer német védelmi miniszterrel folytatott megbeszélése után, kettejük sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a nagyjából 500 fős csapaterősítést az idén ősszel hajtják végre.


Kiemelte, hogy Németország hazája egyik leghűségesebb szövetségese, amellyel közösen képviselik a szabadság, a demokrácia, az emberi jogok és a jogállamiság értékét. Aláhúzta, hogy Washington nagyon értékeli Németország közreműködését a katonai küldetésekben, különösen az afganisztáni misszióban, és a védelmi kiadások növelése melletti elkötelezettségét is.

Amerikai Egyesült Államok
Németország
Lloyd Austin
Annegret Kramp-Karrenbauer

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.