Ugrás a tartalomra

Amerikai szenátorokkal találkozott a szerb elnök

2022.04.19
17:41
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia európai integrációjáról, a térség helyzetéről, az energiáról és az ukrajnai válságról tárgyalt Aleksandar Vučić Chris Murphy, Jeanne Shaheen, valamint Thom Tillis amerikai szenátorokkal.

Szerbia prioritásai közé tartozik az USA-val való együttműködés javítása - emelte ki a találkozón a szerb elnök.

Az ukrajnai válság kapcsán Vučić hangsúlyozta Szerbia elkötelezettségét a nemzetközi jog, az államok területi integritásának és politikai függetlensége elveinek tiszteletben tartása mellett.

Az amerikai szenátorokkal folytatott beszélgetésen Vučić megköszönte Washington folyamatos támogatását a Szerbia teljes jogú EU-tagságához vezető úton.

A térség helyzetéről szólva a szerb elnök hangsúlyozta, hogy Szerbia tiszteletben tartja Bosznia-Hercegovina, valamint a Boszniai Szerb Köztársaság területi integritását. Hozzátette: Szerbia számára kiemelten fontos a térség stabilitásának megőrzése és az együttműködés erősítése minden területen, különösen a gazdaság területén.

Az amerikai szenátorok gratuláltak Vučić elnöknek a legutóbbi választáson aratott győzelméhez. Kiemelték Szerbia és az Egyesült Államok együttműködésének fontosságát, hangsúlyozva, hogy a két ország kapcsolatainak javulása a gazdasági és politikai együttműködés erősödését vonja maga után.

Aleksandar Vučić
Amerika
Egyesült Államok

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.