Ugrás a tartalomra

Ana Brnabić: Az emberi jogokért folytatott harc soha nem ér véget

2022.12.10
18:14
Forrás
Danas
Az emberi jogokért folytatott harc soha nem ér véget, és az emberi jogok megsértésének példája látható Koszovóban, ahol a szerbektől megtagadják az alapvető jogokat, mondta Ana Brnabić.

Ilyen a választójog, a választásokon való részvétel, a demokratikusan megválasztott jelöltek általi képviselethez való jog, valamint a méltóságos és biztonságos élethez való jog – részletezte Szerbia miniszterelnöke a szerb parlamentben az emberi jogok nemzetközi napja alkalmából tartott ülésen. Arra kérem a partnereinket, hogy ne fordítsák el a fejüket a tényektől, és cselekedeteikkel mutassák meg, hogy mindenki jogainak és szabadságának védelméért küzdenek - mondta Brnabić. Vladimir Orlić, a szerb köztársasági parlament elnöke hangsúlyozta, minden embernek joga van az élethez és a biztonsághoz, és mint ilyennek, ugyanazokkal a jogokkal kell rendelkeznie a törvény előtt. Tomislav Žigmanov a kisebbségi és emberi jogokért felelős miniszter kijelentette, az emberi jogok törékeny alkotás, és folyamatosan javítani kell, mert soha nincs vége, és mindig van még tennivaló. Az Emberi Jogok Nemzetközi Napja alkalmából rendezett ünnepségen részt vett az ENSZ állandó szerbiai koordinátora, Françoise Jacob, az EBESZ belgrádi missziójának vezetője, Jan Bratu és mások.

Ana Brnabić
emberi jogok világnapja
Szerbia
Tomislav Žigmanov
Vladimir Orlić

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű