Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Ana Brnabić: Rendkívüli helyzetben vagyunk, összetartásra van szükség

2020-10-21
07:23
2020-12-08
10:10
Forrás
Szerbiai RTV
Az új szerb kormányban új emberek is lesznek, az új összetétel vasárnap derül ki - jelentette ki Ana Brnabić a Szerbiai RTV műsorában.

Az új szerb kormány koalíciós lesz, amelyben részt vesz majd a Szerbiai Szocialista Párt, a SPAS, vagyis a Szerb Patrióta Szövetség, és a nemzeti közösségek irányába is meghívást intéztek, hogy legyenek a kormány része.

A kormányalakító kiemelte, a Szerb haladó Párt szeretné megosztani a felelősséget, ezért kéri fel a többi pártot is, hogy együtt kormányozzák az országot, és - ahogy fogalmazott - együtt tolják előre Szerbiát. Aláhúzta, a kisebbségi pártok nyílt meghívást kaptak az új kormányban való részvételre.

Az egész világ válságban van, gazdasági és egészségügyi téren is, összefogásra van szükség - szögezte le. 

Tanjug/Sava Radovanović

Kép: Tanjug/Sava Radovanović

Ana Brnabić a szerb közmédia esti műsorában kifejtette, a járványhelyzet súlyosbodik. Ana Brnabić arról is beszámolt, hogy Goran Stevanovićtyal, a belgrádi Fertőző Betegségek Klinikájának igazgatójával is konzultált az intézményben uralkodó helyzetről. A szakember ismertette, hogy az intézmény még nincs leterhelve, de az utóbbi napokban több komolyabb, összetettebb tünettel jelentkező beteget vettek fel az osztályra.

kormány
összetétel
Szerbia
koalíció
járvány
koronavírus
Ana Brnabić

Most

22:18

Vásároljunk online, jót tesz a bolygónak!

Az online vásárlás a hagyományos kereskedelemhez képest átlag 36 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár – hívta fel a figyelmet egy friss kutatás alapján a Prologis ipari és logisztikai ingatlanvállalat az MTI szerint.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.