Ugrás a tartalomra

Ana Brnabić: Szerbia alapjaiban változott meg 2014 óta

2019.12.25
16:06
2020.03.29
21:25
Forrás
Pannon RTV
Szerbia alapjaiban változott meg 2014 óta - jelentette ki Ana Brnabić szerb miniszterelnök a Szerbiai RTV Upitnik című műsorának vendégeként.

Elmondta, neki az a feladata, hogy eredményeket produkáljon, és jobbá tegye Szerbiát. Hosszú távon azt szeretné elérni a kormány, hogy visszaszorítsák a fiatalok elvándorlását, és növekedjenek a fizetések a következő években. Arról is beszélt, hogy munkája során teljes autonómiát kapott, önállóan dolgozik, és büszke arra, hogy Aleksandar Vučić szerb államfő csapatának a tagja. Bejelentette azt is, hogy a kormány a következő néhány napban, de legkésőbb január első hetének végéig elfogadja a médiastratégiát is.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Ha a gazdaságot nézzük, ez ma egy olyan ország, amely makrogazdasági szempontból stabil, ez pedig mindeddig nem volt. Többletet valósított meg a költségvetésben. Növekedett a bruttó nemzeti össztermék, 4 százalékkal növekedett átlagosan 2018-ban, 2019-ben és 2020-ban. Remélem, hogy egy kicsivel még ennél is több lesz. A munkanélküliség először érte el a 9,5 százalékot. Egy lépésre vagyunk attól, hogy ajánlott befektetői célpont legyünk. Szerbia egy olyan ország, amely az elmúlt öt évben mintegy ötven helyet lépett előre a Világbank által évente közzétett Doing Business listán. Ami az üzleti környezetet illeti, Izraellel, Belgiummal és Olaszországgal megegyező helyzetben vagyunk. Amikor Aleksandar Vučić miniszterelnök lett, az ország az üzleti környezetet tekintve Szíriával, Líbiával és Eritreával volt egy szinten.”

Ana Brnabić
Szerbia

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.