Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

Anđelka Atanasković és Pintér Attila egyeztetett

2021-01-15
15:50
Forrás
RTV
A szerb gazdasági miniszter szerint Magyarország fontos kereskedelmi partnere Szerbiának, az uniós országok közül a harmadik helyen áll Németország és Ausztria után.

Magyarország belgrádi nagykövetével egyeztetett a szerb gazdasági miniszter. Anđelka Atanasković és Pintér Attila a két ország gazdasági együttműködéséről tárgyalt. A tárcavezető szerint az árucsere Szerbia és Magyarország között folyamatosan növekszik, valamint a szerb gazdaságban megvalósuló magyar befektetések mértéke is. A közös infrastrukturális projektek regionális jelentőségűek, a Belgrád-Budapest vasútvonal modernizálása tovább erősíti a baráti kapcsolatokat és közelebb hozza egymáshoz a két ország lakóit - mondta Anđelka Atanasković.

Pintér Attila elégedettségét fejezte ki a magyarországi vállalatok szerbiai eredményei kapcsán. A nagykövet kiemelte, a magyar kormány 25 millió eurót különített el 9 magyarországi vállalat támogatására Szerbiában megvalósuló projektek kapcsán.

Anđelka Atanasković
Pintér Attila
kereskedelem
beruházás

Most

14:26, Frissítve: 15:17

Gyengül a Golf-áramlat

Ezer éve nem volt olyan gyenge az Atlanti-óceán körforgási rendszere mint most – ezt állítja egy tanulmány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.