Ugrás a tartalomra

Andrzej Duda beiktatta a lengyel kormány új tagjait

2020.10.06
19:00
Forrás
MTI
Beiktatta kedden Andrzej Duda elnök az átalakított lengyel kormány új tagjait, köztük kormányfőhelyettesként Kaczynskit, a kormánypárt elnökét, valamint hat minisztert.

Az ünnepségen mondott beszédében Andrzej Duda kiemelte az új kabinet szerepét a koronavírus-járványnak és gazdasági következményeinek kezelésében.

Az átalakított kormányban a tárcák összevonása nyomán 20-ról 14-re csökken a minisztériumok száma. Duda azokat is újból kinevezte, akik eddig is a kormány tagjai voltak, de hatáskörük a tárcák átcsoportosításával megváltozik. Köztük van Mateusz Morawiecki is, aki kormányfői feladatai mellett magához vonta a digitalizációs tárca irányítását.

A nemzetvédelmi, a bel- és az igazságügyi tárcát felügyelő Jaroslaw Kaczynskin és a nemzeti vagyon kezeléséért eddig is felelős Jacek Sasinon kívül a negyedik kormányfőhelyettes Jaroslaw Gowin, az egyik kisebb kormánykoalíciós párt, az Egyetértés elnöke. Ő az összevonások nyomán létrejött fejlesztési, munka- és technológiaügyi minisztérium élére áll.

A miniszterek közül átvette újbóli kinevezését például Marlena Malag, akinek hatásköréből kivonták a munkaügyet, marad szociális és családügyi miniszter. Új mezőgazdasági miniszternek Grzegorz Pudát nevezték ki.

Andrzej Duda
kormány
Lengyelország

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.